O NOUA ERA IN CHIRURGIA CATARACTEI –CHIRURGIA LASER

Intervenţiile chirurgicale de cataracta va pot ajuta sa recastigati ceea ce aţi pierdut, atât în ceea ce priveste vederea dumneavoastra, cât si calitatea vietii. Acum, o noua tehnologie revoluţioneaza intervenţiile chirurgicale de cataracta.

Alegând intervenţia chirurgicala cu laserul LenSx® de la Alcon, veţi beneficia de o soluţie cu adevarat inovatoare, care permite personalizarea intervenţiilor de cataracta. Intervenţia laser fara bisturiu, bazata pe comanda computerizata, permite chirurgului sa planifice si sa realizeze intervenţia chirurgicala pe baza unor specificaţii individuale exacte, fapt imposibil de realizat prin alte metode chirurgicale.

Optand pentru operatia de cataracta cu laserului LenSx®, puteţi avea incredere ca ati facut cea mai buna alegere, stiind ca beneficiati de cea mai avansata tehnologie disponibila pentru aceasta intervenţie chirurgicala personalizata.

Ce este laserul LenSx®?

Laserul LenSx® reprezinta cea mai avansata tehnologie, permitându-le chirurgilor sa personalizeze si sa controleze cu precizie de calculator intervenţia chirurgicala în funcţie de caracteristicile anatomice ale fiecarui ochi. Este fara îndoiala opţiunea cea mai avansata din punct de vedere tehnologic pentru pacienţii cu cataracta. Alegând laserul LenSx®, va bucuraţi de o serie de beneficii importante.

Soluţia personalizata special pentru ochii dumneavoastră.

Pacienta operata de cataracta cu laserul LenSxDesi toti ochii au aceeasi structura anatomica de baza, fiecare ochi difera în ceea ce priveste dimensiunea, lungimea, curbura corneei si alte caracteristici cheie. De aceea, înainte de operatia de cataracta sunt necesare efectuarea unor masuratori specifice. Desi aceste masuratori fac parte din procedura de rutina dinaintea intervenţiei chirurgicale, laserul LenSx® aduce în plus o serie de tehnologii foarte avansate de o precizie incredibila – printre care tomografia în coerenta optica (OCT) integrata – pentru captarea de imagini de înalta rezoluţie a ochiului. Aceste imagini – masuratorile si datele pe care le furnizeaza – sunt utilizate pentru planificarea,controlul si efectuarea operatiei de cataracta , fapt imposibil de realizat prin metodele chirurgicale traditionale.

Laserul LenSx®este proiectat special pentru a efectua interventii chirurgicale oftalmologice de mare finete. Sursa laserului genereaza pulsuri de ordinul femtosecundelor, care sunt focalizate in diferite puncte tinta la nivelul ochiului cu ajutorul unui sistem optic de inalta performanta, totul fiind controlat cu precizie de calculator in timp real.

Imaginile si masuratorile ochiului obtinute cu ajutorul tomografului in coerenta optica integrat,sunt prelucrate si controlate de programul informatic, oferind chirurgului posibilitatea de a programa, personaliza si controla intreaga procedura. Pentru o si mai mare precizie, un dispozitiv – numit  interfata cu pacientul, asigura contactul permanent intre ochi si laserul LenSx®, astfel încât atât computerul cat si chirurgul au la dispozitie imagini în timp real, de o precizie incredibila, în orice moment pe parcursul intervenţiei laser.

Tehnologie avansată concepută pentru a vă ajuta să vedeţi mai bine.

Imagine de pe monitorul laserului LenSxSpre deosebire de chirurgia traditionala a cataractei, unde sunt utilizate instrumente chirurgicale taioase, laserul LenSx realizeaza cateva dintre cele mai importante etape ale chirurgiei cataractei cu ajutorul pulsurilor laser.

Laserul LenSx®, controleaza cu „precizie de calculator” si efectueaza principalele etape ale operatiei de cataracta – inciziile, fragmentarea cristalinului opacifiat si centrarea perfecta a locului unde urmeaza a fi introdus cristalinul artificial.

Laserul LenSx a fost lansat oficial în primavara anului 2011 la Congresul Societătii Americane de Chirurgie a Cataractei si Chirurgie Refractivă , de la San Diego. Este primul laser din lume acreditat pentru chirurgia cataractei si efectuarea flapului  în chirurgia refractivă. În toata lumea există doar 200 de aparate laser LenSx pentru chirurgia cataractei .

De la vis la realitate

În 5 mai 2001, Dr. Monica Gavris  a efectuat în premieră la Cluj-Napoca primele operatii moderne în chirurgia cataractei prin tehnica facoemulsificării. Desi , pacientii erau corect informati despre tehnică practicata  ei o denumeau ” laser„ Astăzi visul lor a devenit realitate .

În 8-9 februarie 2013, am efectuat în premieră nationala primele operatii de cataracta prin tehnica chirurgiei laser, utilizând laserul LenSx.Desi experienta mea prin facoemulsificare depăseste 12 000 de cazuri , iar rezultatele functionale sunt foarte bune, eu cred ca utilizarea laserului în chirurgia cataractei aduce un plus de sigurantă si precizie în drumul nostru spre perfectiune.

Primul laser de cataracta în România s-a instalat în Clinica noastră, ”Laser Optisan”,în 10 decembrie 2012, la Cluj-Napoca.Pâna in prezent s-au efectuat 100 de operatii de cataracta cu laserul LenSx la pacienti cu vârste cuprinse intre 59 si 91 de ani. Toate operatiile au fost efectuate cu anestezie topica (doar picaturi) iar rezultatele vizuale sunt excelente .Tratamentul laser propriu- zis dureaza maxim 90 de secunde. Nu am avut complicatii la acest lot de pacienti, nici incidente legate de colaborarea cu pacientul anesteziat  doar cu picaturi .

Utilizarea laserului LenSx în chirurgia cataractei va duce la reducerea complicatiilor tehnice prin standardizarea si precizia metodei. Credem ca tehnologia învinge cand vorbim de chirurgia cataractei prin laser .

Chirurgia laser a cataractei costa in plus 2000 lei, fata de chirurgia cataractei cu ultasunete. Tarifele sunt diferite in functie de tehnica si tipul de implant.

O NOUA ERA IN CHIRURGIA CATARACTEI – CHIRURGIA LASER
TOP